NAVAB

Kursutbud

Gjutning Formning av het metall Full fart vid ässjan Metallgjutning Tidig morgon i verkstan Tillverkning av krok Stefan smider

På NAVAB anordnas för tillfället tre former av kurser, en för privatpersoner, en för företag och en för konstnärer.

För Privatpersoner
En kurs sträcker sig från fredag eftermiddag till söndagkväll. Den innefattar smidets grunder och man får prova på metallgjuteri. Under tidigare kurser har deltagarna smidit bl.a. skålar, krokar, knivar och ljusstakar. I gjuteriet använder vi oss främst av mässing, brons, aluminium och järn.
I kursavgiften ingår: förbrukning, material, viss skyddsutrustning - för ögon, öron, händer samt skinnförkläde som deltagaren får låna. Fika och lunch(fika i smedjan och lunch hos våra grannar Mannaminne)
Under sommaren körs denna kurs på angivna helger och under övriga året enligt överenskommelse (Min. 4 st deltagare)
Pris inkl. moms 2400 kr.

För Företag
För er som anordnar konferenser, företagsevent och liknande finns denna möjlighet för era kunder. En kortare kurs där deltagarna har chans att prova allt från smide och gjutning till svetsning och skärande bearbetning. Här finns stort utrymme för egna idéer och ni får vara med och påverka kursens innehåll för att utarbeta ett event som passar just er verksamhet.
I kursavgiften ingår: förbrukning, material och viss skyddsutrustning – för ögon, öron, händer samt skinnförkläde som deltagaren får låna.
Max antal deltagare: Smide 10 st, Gjutning 10 st. Priset baseras på en grundavgift och därefter en avgift per person och timma.
För aktuella priser kontakta Navab.

För Konstnärer
Behöver du som konstnär eller konsthantverkare tillgång till ett konstkollektiv som arbetar med metall? Då har du kommit rätt! På Navab kan du skräddarsy en kurs efter dina specifika behov vare sig det gäller smide, gjutning eller någon annan bearbetningsmetod.
Priset baseras på antalet dagar du behöver, timmar med handledare samt vilket material du förbrukar.
Kontakta Navab för att forma din kurs och för aktuell prislista.

Observera att allt deltagande på kurserna sker på egen risk!

Kursledare


Kursledarna heter Tor Holmlund och Andreas Lundin. Tor har med över tjugo år i branschen finjusterat sitt hantverk och kommit att bli en av Sveriges skickligaste smeder. Andreas har med stor iver och ett brinnande intresse förkovrat sig både en kandidatexamen och ett gesällbrev i smidesyrket.

Verkstaden


Nordingrå Alltekniska Verkstäder AB är en verkstad med anor från 1800talet. Idag drivs verksamheten som ett konst och hantverkskollektiv av en grupp eldsjälar. I huvudsak arbetas det med Konstsmide, Metallgjuteri och Mekanisk verkstad och sedan två år tillbaka bedrivs lärlingsutbildning genom Yrkeshögskolan i smedjorna.
Med sitt läge mitt i Världsarvet Höga Kusten är den kreativa malströmen i Navab ett Konst och Hantverkscentrum att räkna med.

Frågor eller funderingar?
Här når du oss:
Nordingrå Alltekniska Verkstäder AB
Häggvik 118, SE 870 30 Nordingrå
Koordinater: N 62° 54.550', E 18° 18.229'
Tel: +46(0)613 200 36
Mail: info@navab.se
facebook.se/navab